MC Networking

Cila është buka më e shëndetshme?

Një nga ushqimet që shumë njerëz urrejnë të duan është buka. Ka shije kaq të mirë, por shpesh marrim mesazhe që, nga pikëpamja ushqyese, është shumë e keqe.

Ka dieta të tëra të përqendruara rreth heqjes së bukës dhe karbohidrateve të tjera dhe turpërimit të njerëzve që i hanë ato, tha Natalie Mokari, një dietologe me bazë në Charlotte, Karolina e Veriut.

Të paktën gjysma e totalit të drithërave duhet të jenë drithëra të plota, rekomandojnë Udhëzimet dietike të SHBA.

Po, është e vërtetë: buka mund të jetë pjesë e një diete të ekuilibruar dhe karbohidratet janë vendimtare për një shëndet të mirë, tha ajo.

Sipas një studimi të vitit 2017, mund të ishte një ide e mirë të merrni dy deri në tre racione ditore me drithëra të plota, të cilat mund të gjenden në bukë, pasi ato mund të parandalojnë diabetin e tipit 2, sëmundjet kardiovaskulare dhe kancerin kolorektal, pankreasit dhe stomakut.

Nëse jeni duke kërkuar për bukën më të shëndetshme, ka shumë faktorë për t'u marrë parasysh, si lloji që blini, çfarë hani me të dhe sa e ekuilibruar është marrëdhënia juaj me të.

A ka ndonjë lloj buke që është më ushqyese se të tjerat? Kjo varet nga ajo që ju kërkoni.

Buka e grurit ofron më shumë vitamina, drithëra dhe fibra, dhe ato kanë më pak ndikim negativ në sheqerin në gjak, gjë që mund të jetë e dobishme për njerëzit që kanë rezistencë ndaj insulinës.

Për ata që kanë shqetësime për shëndetin e zorrëve ose që duan të kapin shijen e bukës së bardhë pa të njëjtin nivel rafinimi, ajo sugjeroi të provonin brumin e thartë.

Brumi i thartë fermentohet, një proces që mund të jetë i dobishëm për mikrobiomet e zorrëve, dhe nëse ajo që keni është me të vërtetë brumë i thartuar i ngadalshëm, mund të jeni në gjendje ta tresni glutenin më lehtë.

Përtej llojit të bukës, Mokari rekomandoi të shikoni se si bëhet ajo. Kërkoni përbërës të thjeshtë, si mielli, uji, kripa dhe majaja, tha ajo, veçanërisht sepse është e lehtë të futësh nivele më të larta sheqeri dhe natriumi në produktet e bukës.

Për pak fibra shtesë, kërkoni bukë me fara në kore. Dhe nëse është e mundur, blerja nga furrat lokale mund t'ju ndihmojë të gjeni bukë të freskët dhe cilësore me përbërës të thjeshtë.

Rrallëherë njerëzit hanë bukë vetëm, prandaj është e rëndësishme të mendohet për ushqimin e të gjithë vaktit.

Nëse jeni të shqetësuar për sheqerin në gjak, buka mund të jetë pjesë e një vakti të ekuilibruar nëse shtoni yndyrna dhe proteina të shëndetshme.

  • Comments

0 Comments:

Copyright © 2015 MCN TV Të gjitha të drejtat e rezervuara
Dizenjuar dhe Programuar nga MCN
Scroll to Top