Kafja është një pije shumë e njohur në të gjithë botën, secili vend e shijon atë sipas recetës së vet tradicionale. Ndër ata që argumentojnë se kafja nuk është e mirë për shëndetin dhe ata që janë gati të betohen ndryshe, këtu janë studimet që vërtetojnë shkencërisht se kafja është një aleat për humbjen e peshës.
Një studim i publikuar nga Biblioteka Kombëtare e Mjekësisë në Shtetet e Bashkuara me titull "Efektet e marrjes së kafeinës në humbjen e peshës" tregoi se konsumi i kafeinës nxit reduktimin e masës yndyrore.
Një studim paralel tregon se konsumi i kafesë i lidhur me kanellën çdo mëngjes është një recetë e vërtetë për humbje peshe.
Kanella, sipas një studimi të Qendrës Kërkimore të Inflamacionit të Hong Kongut në Kinë, do të zvogëlonte peshën e trupit dhe do të përfaqësonte një ilaç natyral efektiv për të luftuar kilet e tepërta.
Kanella është gjithashtu e dobishme për të luftuar humbjen e peshës sepse do të aktivizonte termogjenezën, e cila mund të luftojë obezitetin, siç demonstrohet nga ky studim.
Përfitimet e kanellës
Përfitimet kryesore për trupin e dhënë nga marrja e kanellës janë në nivelin:
antioksidant
antimikrobik
anti-inflamator
antidiabetik
Përfitimet e kafesë
Sipas këtij studimi shkencor, konsumi i kafesë do të zvogëlonte faktorët e rrezikut për diabetin e tipit 2 dhe sëmundjet e mëlçisë.
Duke pasur parasysh sinergjinë e këtyre dy ushqimeve, kombinimi i tyre do të përshpejtonte metabolizmin dhe kështu do të eliminonte qelizat dhjamore më lehtë.
Duke shtuar vetëm gjysmë lugë çaji kanellë në filxhanin tuaj të zakonshëm të kafesë së mëngjesit, do të merrni një pije që lufton qelizat tuaja yndyrore.
Një filxhan kafe kanelle në ditë jo vetëm që do t’ju bëjë të humbisni kilogramët e tepërt, kjo kafe erëzuar është gjithashtu një eliksir energjie që do t’ju ndihmojë të vazhdoni ditën tuaj.
Recetë e kafesë me kanellë
- një filxhan kafe
- Gjysmë lugë çaji kanellë
Përgatitni filxhanin tuaj të kafesë si zakonisht, shtoni gjysmë lugë çaji kanellë, përzieni gjithçka dhe shijoni kafen tuaj të erëzuar për mëngjes.
0 Comments: