Uthulla e mollës konsiderohet si një nga përbërësit miqësorë të dietës. Gjeni se si ta merrni atë për të korrur përfitimet e saj dhe për të ndihmuar në humbjen e peshës. Gjëja e rëndësishme, natyrisht, është ta marrësh atë në mënyrën e duhur.
Uthulla e mollës është një eliksir që të gjithë duhet ta mbajmë nëpër shtëpi. Karakteristikat e saj, në fakt, e bëjnë atë para së gjithash një ilaç për shëndetin. Midis shumë efekteve pozitive që ka në trup ka edhe ato që kanë të bëjnë me humbjen e peshës.
E pasur me minerale dhe vitamina, është një ushqim i vlefshëm për shëndetin. Dhe ndër të tjera, ndihmon gjithashtu në tretjen e asaj që hani më mirë, duke ndihmuar organet e dëbimit të eliminojnë toksinat e tepërta. Me pak kalori, stimulon metabolizmin duke e bërë atë një mik të pazëvendësueshëm kur je në dietë.
Por si ta përdorni uthullën e mollës për rezultate maksimale?
Para së gjithash duhet thënë se mund të përdoret për sallata ose për çdo përdorim për të cilin do të përdorej vera. Nëse keni ndërmend të rrisni efektet e saj dietike, megjithatë, zakonisht rekomandohet ta merrni atë në mëngjes të holluar në një gotë me ujë.
Në fakt, një lugë gjelle uthull molle në ditë, nëse përfshihet në një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar, stimulon metabolizmin dhe diurezën, duke ndihmuar në humbjen e peshës më lehtë.
Nëse dëshironi (dhe vetëm nëse e mbani lart dhe nuk keni urth) mund të përsërisni një lugë tjetër gjithnjë të tretur në një gotë me ujë para drekës. Ushqimi dhe aktiviteti fizik i duhur do të bëjë pjesën tjetër.
Paralajmërim: uthulla e mollës duhet të konsiderohet si një ndihmë dhe sigurisht jo një zëvendësim për dietën. Duhet gjithashtu të mbahet mend se të qenit acid mund të shkaktojë probleme për ata që vuajnë nga gastriti ose ulçera. Përpara se të filloni ta merrni, prandaj, veçanërisht nëse agjëroni, këshillohet të kërkoni këshilla nga mjeku juaj.
Sa i përket dietës, gjithnjë është më mirë të ndiqet nga një nutricionist në mënyrë që të arrihet qëllimi i dëshiruar në mënyrën më të shëndetshme dhe më efektive të mundshme.
0 Comments: