MC Networking

Arbëreshët, komuniteti që po mban gjallë traditat/ Petta: Krenar për rrënjët tona (Video)

“Krenar për rrënjët” kështu ndihen arbëreshët e Italisë, një prej komuniteteve shqiptare që po vijojnë të mbajnë gjallë traditat.

Kryetari i Komunës Hora e Arbëreshëve, Rosario Petta për MCN ka folur për përpjkekjet e vazhdueshme për të forcuar lidhjet me Shqipërinë, duke dhënë edhe një mesazh për festat e Nëntorit.

Edhe pse ka kaluar më shumë se një gjysmë mijëvjeçari, kemi krenarë  për rrënjët tona. Nga ne, Adriatiku që na ndan, në Sicili, në Palermo, është ende e pacenuar. Ne kemi zakonet, traditën dhe veshjen. Dhe kemi gjuhën arbëreshe. Atë që flasim, ne themi ta e mo, për mama dhe baba, pra mbajmë këtë lidhje të fortë. 

 

  • Comments

0 Comments:

Copyright © 2015 MCN TV Të gjitha të drejtat e rezervuara
Dizenjuar dhe Programuar nga MCN
Scroll to Top